Историята на Колоездене Перник се започва лятото на 2010-та година, когато аз, Владислав Стоилов, създавам фейсбук група за организиране на велопоходи. Първият ни велопоход е на 18.07.2010г . Още в началото към Колоездене Перник се присъединява Кристиян Здравков, който става един от най-дейните хора в организацията. Една година трябва да измине, за да научат повече хора за нас и да започнат да се включват във велопоходите ни, а до тогава една година си карахме предимно аз и Крис. 

      Благодарение на отдаденост, упоритост, голям ентусиазъм и последвалата подкрепа на спонсори веломани(които не желаят да им се разкриват имената), нещата бързо прерастват в нещо по-голямо - кауза за запалване повече хора към колоезденето! 

  До сега сме организирали голям брой вело-походи и две събития за почистване на природни забележителности. Реализирали сме проекти: платена реклама във фейсбук; визитки; печат; тениски; уебсайт, фейсбук страница с над 1200 фенове, стикери. Участвахме в едно-седмична среща през 2013-та в Будапещ за обмяна на опит между вело-организации от Европа, по програма на ЕС(Volunteers of Cycling Academy) и по покана на Фондация Екообщност. Участвахме и в подобна среща, но само за българските вело-организации, състояща се в град Плевен. А най-скоро участвахме в национална вело-среща в град Казанлък, организирана от Велоеволюция.


Вело Aбонамент

Известяване директно на твоята поща, за всякакви вело-събития в град Перник.

Вход

Кой е тук

В момента има 10  гости и няма потребители и в сайта

Брой прегледи на статиите
98436