Как премина масовият велопоход: Аз лично съм много доволен! Въпреки прогнозите за дъжд на синоптиците, времето беше изцяло с нас и една капчица не капна! Събрахме се доста хора - успях да преброя 55 колоездача. Можехме да сме и три пъти повече, но това при слънчево време. Стига ни това, че бяхме повече от събралите се на концерта на площад Кракра! 
Преди да организираме събитието пратихме уведомяващо писмо до общината и по-конкретно до Емилия Янакиева(експерт "Младежки дейности"), благодарение на която беше подсигурен полицейски ескорт. За полицията също трябва да се кажат хубави думи - по най-професионален начин осигуриха безопасността на участниците колоездачи в масови велопоход! Обаче не липсваше негодувание в колоездачите, за това как една година след убийството на Криси, община Перник и МВР Перник, не предприеха нищо реално с което да спрат убийците състезатели по вътрешноградската магистрала, а и не само там. Вярно е, че не те стоят зад волана, но те са тези, които издават документите за управление на четириколесните машини убийци, те са тези които пишат правилата за движение по пътищата, те са тези които отговарят за реда на пътя, те са тези които създават пътната инфраструктура и те са тези, които трябва да правят града ни по-безопасно, спокойно и щастливо място за живеене! 
Имаше и силно отрицателно мнение в колоездачите към пернишкият съд, който показа, че можеш да убиеш дете, да избягаш от местопрестъплението и накрая да ти се размине! 

Накрая искам да изразя моите съболезнования към семейството на Криси и нейните приятели! 

Владислав Стоилов

 

10317710 652498424805721 5877533819586468607 o