002

След символичната първа копка която направихме в събота и сега след като се разбра, че БТВ идва в петък, от нищото се появи един багерист и започна да подготвя трасето за велоалея! :D

Проследете хронологията на кауза "Велоалея в Перник", защото за нея много хора дадоха от себе си! 

17.Август.2012 - Може би ядрото на всичко случило се след това  - Марина Евтимова, Камен Евтимов, Влади Иванов, Яна Грозданова, Адриана Андреева и други, събират и внасят подписка от 3 000 човека в общината за велоалея в Перник!

22.Август.2012 - Масов велопоход в подкрепа на внесената подписка след който следват още дузина вело-протести до края на годината.

2013 - Почти всяка неделя вело-протест! В студ и жега, в дъжд и пек, организират се дори велопротести във видимо отвратителни атмосферни условия, като порой в студ! А най-активна изпъква шеговито наречената новосформирана групичка "Съборджийска вело група" или известна във фейсбук, като Съботни вело-разходки! Най-известните от които Станимира Арсова(не случайно пиша нея първо), Веселин Илиев(знаменосецът), Вилислав Димитров и Владислава Колева. 

26.04.2013 - Загива невинно младо момиче точно на мястото, където най-много сме настоявали за велоалея. Ангелът, който даде живота си, за да има велоалея в Перник се казва Кристина Даниелова. На следващия ден се блокира движението за половин час на злощастното място. 

26.04.2014 - Масов велопоход в памет на Криси. 

2014 - Началото на годината се опитваме няколко месеца да уредим голяма среща с общината, за да обсъдим велоалеята ни, но неуспешно. 

04.06.2014 - След почти половин година мълчане по темата и отказ за среща с пернишките велосипедисти, Янакиева обявява, че ще отговаря във фейсбук страницата си на въпроси и ние се възползваме от това. Моя милост(Владислав Стоилов) я пита кога ще започне изграждането на велоалеята и кога трябва да бъде завършена и получавам в отговор, че изграждането започва от 1.07.2014, а срокът за завършването й е 4 месеца.

05.07.2014 - Велоалеята още не е започната, а кметът на град Перник се оказва лъжец! Затова организирам шегаджийско събитие "Да си направим сами велоалея!" и ние, колоездачите правим първата копка на велоалеята. Веднага след това пиша на българските национални телевизии и БТВ единствена откликва.


Настояще: Очакваме БТВ в петък от 17:50 пред Младежки Дом в Мошино(спирката за строителния). Колкото повече колоездача се съберем, толкова по-скоро ще имаме велоалея! Макар, че изграждането е започнало, то се случва супер мудно и неорганизирано, и още има съмнения дали ще имаме велоалея 2014-та. А странностите и абсурдите по проекта за велоалеята са също доволно много! Все едно проектът е писан от малко дете! Затова елате и подкрепете нашата кауза за велоалея в перник! Доведете и приятели с вас!

 

В хронологията трябва да бъде записано и името на всеки един човек, който е отделил от времето си и е дошъл на вело-протестите! Благодарим ви! Нека продължаваме с пълна сила да се борим за по-добро място за живеене! 27-08-12-3