Помните ли думите "Задава се нещо страшно!", от събитието "Велоинвазия в Перник"? Не, това не беше шега. Тази година ще бъде изключително страшна за Община Перник, защото е време да построи това от което толкова много се страхува - страховитата велоалея, по която се придвижват чудовища на две гуми, неболедуващи и с усмивки на лицата - колоездачи им викат! И ако Община Перник си мисли, че сме изтрещяли, то да! Това е самата истина! Изтрещяхме и издивяхме от карането на велосипед в стрес на самото пътно платно, където прелитат на сантиметри от нас, автомобили със 100 км/ч, управлявани от гаменчета. Ето и изтрещялите ни умове какво родиха: 

Състезание по носене на велосипед нагръб из разкопания ни център!

  • Посланието е много ясно! Няма НИКАКВИ условия за колоздене в град Перник! Минете покрай Детмаг и в края на алуминиевата му дограма вижте кръвта, това е кръв от млад колоездач, който скоро си разцепи главата там и Община Перник ще е късметлия ако не я осъдят затова, тъй като няма никакво обезопасяване.


Носене на велосипеди

 

 Протестен Бревет

  • 200 километров, протестен бревет, 10 обиколки около Перник. Всеки може да се включи за каузата за колкото обиколки пожелае и може, но обещавам, че ще има не малко колоездачи, които ще направим и всичките 200 километра! Маршрута е: Мошино - Люлин - Дивотино - Перник - Мошино. 

    Протестен Бревет

 Велоинвазия в Перник

      • Всяка неделя от 15:00, докато най-сетне не се изгради велоалея в Перник! На последния и първи за годината велопротест, се събрахме близо 70 колоездача, а още не е затоплило времето хубаво! ВЕЛО ИНВАЗИЯ    Оказване на всякакъв натиск със срещи с общината и писма настояващи да се изгради най-сетне велоалея в Перник, и пътищата да станат по-безопасни!

 

  • Миналата година имахме три срещи с общината, за тази имаме вече две, подготвяме и други. Днес писма се пратиха до директора на полицията в Перник Станчо Станиславов, областният управител Ирена Соколова, зам.кметът Владислав Караилиев, и секретарят на общината Денислав Захариев. 
2015 03 25 15 55 32 Писмо до полицията.doc OpenOffice Writer

 

 

 

 

2015 03 25 15 56 40 Писмо до Ирена Соколова.doc OpenOffice Writer