В белите държави велоалеята е нещо просто и елементарно за изграждане, изискващо малко средства, време и желание, в Перник е сякаш искаме от нашите управници космодрум с една летяща чиния лично за ползване от членовете на клуб "Колоездене Перник", които да се придвижват отпочинали и бързо до местата на следващите си състезания. Защо е така, драги политици? Какво ви се къса от сърцето, когато става въпрос да изградите една велоалея? Защото всички знаем, че не е въпрос до пари, колкото и да извивате псалми, че няма пари. Виждаме как когато си искате намирате пари. Когато трябва да потрошите 4 милиона за няколко пластмаси върху средновековна крепост или когато трябва да отрежете почти вековни липи в най-красивия квартал в Перник, за да направите най-нелепото разширяване на пътя. 

 

Три години ежеседмични велопротести за велоалея от страна на колоездачите, две години симулиране на дейност по изграждане на велоалеята от страна на Община Перник

Младите хора от три години протестираме да се изгради велоалея в Перник, а Община Перник две години ни лъже, че велоалеята се строи и скоро ще бъде завършена. В такъв случай не виждам какъв е смисъла от такава институция, като общината, да те лъже, краде и манипулира? Нова власт, нови управници с друг цвят вратовръзки, а копират едно към едно фарсът и циркът от предишните управници. Двама работници симулират дейност по велоалеята, като се подпират на едни лопати застанали на сянка, а като видиш какво са свършили за целия ден, направо ти идва да им вземеш лопатите и да намяткаш пясъка. Баби да бяха наели, по-бързо щяха да работят, и даже по-малко щяха да пият! 

 

Отново със строителни отпадъци ще строим велоалея

700-те метра велоалея, които се изградиха миналата година от фирма ДЛВ, вече се разпадат и саморушат, а отново ще строим велоалея със строителни отпадъци. Управници кьорави, на народа не му пука, що пък не! 


007 Optimized

 

Саботиране на велошествията от Община Перник

Всяка седмица пращаме писмо в общинската администрация с копие до кмета на Перник и директора на МВР Перник, като втори работен ден в седмицата се разкарваме до общината, за да вземем разрешителното. Община Перник е длъжна да информира полицията, за да подсигури ексорт на велошествията, тъй като те са масова проява. Това обаче за трети път не се случва и от общината не благоволяват да осведомят полицията, че ще има велошествие. Тенденциозна немърливост или умишлено пречене на велопротестите, това нас не ни интересува, за нас си е чист саботаж. 

 

Месец и четири дни

От месец и четири дни едно нещастно писмо виси загубено някъде в Община Перник и чака да му обърнат внимание! Имахме думата на кмета на Перник г-н Иван Иванов, лично той ни каза напишете тези неща на писмо, пратете ми ги и лично аз ще се погрижа да получите отговор! Г-н Иванов, и вие ли ще се окажете поредният лъжлив политик? 

част от писмото ни:
2015 07 13 14 18 36 pismo veloaleya 1.docx OpenOffice Writer

2015 07 13 14 19 03 pismo veloaleya 1.docx OpenOffice Writer