За много години, колоездачи! Пожелавам ви една година изпълнена със сбъдване на вашите цели една по една, точно както покоряваме високите върхове и планини, и далечните села и градове, с упорство, целенасоченост, тренировки, и най-важното: удоволствие от самото пътуване!

Мисля, че назря моментът, да ви споделя, че през последния месец от миналата година, "Господари на ефира" се свързаха с мен относно мое видео в Youtube за гранита от площада ни, където го снимам как е изхвърлен, като боклук край Мошино. Убедих ги да направят допълнителна тема и за епичната пернишка велоалея, от която за две години бяха изградени със дЗверски мъки едни 700 метра, които ще се саморазпаднат, още преди тя да бъде завършена цялата.

И така, с господарите на ефира отидохме на гости на новата-стара власт. Срещнахме по път и собственика на фирмата "изграждаща" велоалеята - Добри Владимиров от ДЛВ, който ни каза, че ако искам по-добро качество велоалея, да съм създал собствена строителна фирма и да кандидатствам. Същите думи бяха повторение горе в кметската стая и от зам.кмета за втори пореден мандат - Владислав Караилиев. Който иска да ми се обижда, но тези думи оставиха едно чувство в мен, че разговарям с престъпници, с мафия, а не с интелигентни хора, управници, които милеят за благото на града и добруването на народа. Все пак взехме обещание и господарите ще сложат печат "ОБЕЩАНО!", че до края на лятото на 2016-та ще бъде завършена най-накрая велоалеята в Перник. Опитах се срокът да бъде до края на пролетта, има предостатъчно време това да се случи, но ми бяха хвърлени старите залагалки, че си има чисто административни процедури, които забавят процеса. Явно за н-ти път общинският съвет трябва да гласува дали ще има велоалея в Перник и всички процедури ще минат отначало, по стар пернишки обичай!

Репортажът на "Господари на Ефира" ще го очакваме към края на януари. Не останах доволен от срещата с общината, но тя беше важна, защото започнахме натиска още в началото на мандата на новия кмет и то по прекрасен начин, с микрофон и камера с логото на "Господари на ефира" пред лицето. Дали ще бъде завършена през края на лятото велоалеята? Има някаква малка вероятност, но и да стане това, то качеството ще бъде умопомрачително, защото нито фирмата строител, нито Община Перник изглежда имат интереса да се гради качествено. А това не е в наш интерес на гражданите на този град на проекти за бързо забогатяване.

И за да не ме приеме общината, като крайният критик, който нищо по-различно не го интересува от критиката, искам да похваля партия Герб, че в миналия си мандат от половин година(+-), като изключим безбройните цигано-подобни лъжи(изречени с усмивка) на избраното от тях лице за кмет - Иван Иванов, те дадоха знак, че искат сериозно да се отнесат към изграждането на велоалеята, тъй като изхвърлиха стария проект, който действително за нищо не ставаше и платиха на частна фирма да направи нов, истински проект. Също така с Герб имахме много по-голяма комуникативност, отколкото с по-предишната власт, с която среща да направиш, беше, като с царя да поискаш да се видиш. Денислав Захариев пък заслужава похвала, задето е сигурно единственият човек в общината, който знае как да се държи пред гражданите.

За финал искам да напомня, че велоалеята не е глезотийка или прищявка, а важна част от пътя, която на запад отдавна се е утвърдила, и която ще облекчава трафика, ще спасява животи и ще прави гражданите на Перник по-здрави! Със сигурност една добре изградена велоалея ще вдигне качеството на живот в Перник!

Поздрави,
Владислав Стоилов