22 09 01 9Твърденията на някои скептици, че тази крива, измъчена и строяща се толкова много години, че чак и на строителите им писна да я строят, наша пернишка велоалея, ще бъде първа и последна за Перник в следващите 20-40 години, се оказаха разбити на пух и прах! Кметът на Перник - Вяра Церовска, обяви публично, че тепърва ще се изгражда велосипедна инфраструктура в Перник и то качествена, а не като досегашната с растящи тревички през асфалта! Община Перник си е заложила като фикс идея в следващите 10 години Перник да се превърне в Копенхаген на Балканите, а ние от "Колоездене Перник" потвърждаваме, че имаме в града този капацитет от колоездачи, само вело-инфраструктура ни трябва! Ето какви са и плановете на общината:


cykler kasper thyge• До 2018-та година велоалея до края на квартал Църква!

• До 2019-та година велоалея до село Кладница и хижа Селимица, през Стара Църква и Делта хил! - Зам.кметът Владислав Караилиев е заявил, че ще си ходи на работа до сградата на общината с колело!
• До 2020-та година велоалея до кварталите Клепало, Байкушева Махала и жк. Проучване!
• До 2021-ва година велоалея до кварталите Каменица, Ралица, Могиличе!

И сега най-интересното. На среща в кладнишката кръчма между Вяра Церовска, Владислав Караилиев, Слави Трифонов и Бойко Борисов, е хрумнала идеята именно на Борисов да се построи велоалея от Перник до Банкя и София, през стария път за Бучино. Велоалеята ще бъде с дължина 20 километра и ще носи неслучайно името "Бойко Борисов"! Тя трябва да се изгради до 2025-та година и ще е съвместно финансирана от три града: Банкя, Перник и София! 2017 04 01 09 05 07 Create new route Bikemap Your bike routes

И сега е моментът в който трябва да напиша честит първи април - ден на шегата! Всичко в тази статия е измислица и плод на моето въображение!

Усмихвайте се, защото не се знае знае ли се,
Владислав Стоилов! :>